Xprovide FAQ & support

Veiligheidstips

Vaak nemen hackers een website als doelwit. Eens de website gehackt is gebruiken ze hem om in het geheim spam te versturen, valse websites van bijvoorbeeld banken op te zetten of gewoon als een tussenschakel in een groter proces.

Zodra een website gehacked is krijgt uw site een slechte naam, maar ook de webhosting provider zal last mee door het slijk getrokken worden. Daarom hieronder enkele tips voor een veilige website.

Open source

Bij open-source software kan iedereen de bron bekijken ook de mensen met slechte bedoelingen. Zij zoeken dan fouten in het systeem om websites te kunnen uitbuiten. Het is daarom belangrijk om regelmatig  (=maandelijks) uw software bij te werken. Installatron is hier een ideale oplossing voor. U krijgt hiermee automatisch meldingen als een nieuwe versie beschikbaar is.

Geen 777 rechten

Geef enkel de mappen die schrijfrechten nodig hebben "777" rechten.  Andere mappen laat je op 755 staan.
De hoofdmap, public_html etc zeker geen "777" rechten geven, dit is namelijk om problemen vragen.

Moeilijke Wachtwoorden

Hackers hebben lijsten met makkelijke wachtwoorden. Iemand met "auto" of zijn naam als wachtwoord zet de kat bij de melk.
Gebruik steeds een wachtwoord met hoofd- en kleine letter en een cijfer.

Toch gehackt ?

Dan is de beste methode meestal een volledige cleanup. Vaak staan er op de hosting verborgen bestanden die uiteindelijk weer zullen leiden tot problemen.

  1. Neem een backup van uw volledige hosting
  2. Maak een export in de applicatie die u gebruikt
  3. Installeer de applicatie opnieuw en importeer uw gegevens

 U kan ook alles naar een andere map verplaatsen, die en alle submappen dan 755 rechten geven en dan bestand per bestand controleren en terugplaatsen.